به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان گفت: با توجه به خشکسالیهای متوالی، لزوم تغییر الگوی کشت به جهت تغییر اقلیم به سمت گیاهان کمآبخواه و افزایش تولید از مقدار معین آب مصرفی و تمایل کشاورزان به جهت تکنولوژی جدید، تولید گل در گلخانه مورد توجه قرار گرفته است.
وی تعداد گلخانههای زیرکشت گل رُز و گل و گیاهان زینتی گلدانی و آپارتمانی را ۳۳ واحد اعلام کرد و افزود: ۴.۲۶ هکتار از گلخانههای استان زیرکشت گل است که از این میزان ۲.۷۶ هکتار مربوط به گل و گیاهان زینتی گلدانی و آپارتمانی است.
غلامرضا قوسی با بیان اینکه سطح زیر کشت گل رُز در خراسانجنوبی ۱.۵ هکتار و مربوط به ۲ گلخانه واقع در بیرجند است، افزود: سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار شاخه گل رُز در این گلخانههای هیدروپونیک تولید میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اعلام اینکه پیشبینی درآمد حاصل از گل رُز قبل از شیوع ویروس کرونا ۱۲۰ میلیارد ریال بوده است، گفت: خراسانجنوبی ظرفیت بسیار خوبی برای پرورش گل رُز داشته و گل تولیدی در این منطقه براساس بررسیهای صورت گرفته از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی بیان کرد: شیوع کرونا و تعطیلی برخی مراسمها تقاضا برای خرید گل را به شدت کاهش داد و این کاهش تقاضا برای خرید، گلخانهداران استان را وادار به کاهش تولید کرد و این مسئله در کنار کاهش قیمت خسارت زیادی را به تولیدکنندگان گل رُز استان وارد کرد.
قوسی با بیان اینکه ۲ واحد تولیدکننده گل رُز در استان به طور متوسط اشتغالزایی برای ۲۰ نفر را مهیا کردهاند، عنوان کرد: با توجه به کیفیت بالای گل رُز تولیدی در خراسانجنوبی این استان ظرفیت صادرات این محصول را با لحاظ شرایطی دارا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: افزایش سطح زیر کشت تولید گل رُز یکی از الزامات صادرات محور شدن تولید این محصول در استان است و با لحاظ این شرایط میتوانیم پایانه صادراتی گل رُز در خراسانجنوبی داشته باشیم.
وی با اعلام اینکه طی ۴ ماهه امسال ۳۲۰ هزار شاخه گل در استان تولید شده است، خاطرنشان کرد: تولید گل رُز بیش از یک میلیارد تومان درآمد در سال جاری نصیب بهرهبرداران این بخش کرد.
قوسی با اشاره به تولید روزانه ۳ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ شاخه گل رُز در استان، گفت: ۹۰ درصد گل رُز تولید شده در استان به استانهای تهران، خراسانرضوی و اصفهان ارسال میشود.