به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فردوس گفت: هفت ترمینال ضبط پسته در این شهرستان داریم که عملیات پوستکنی را انجام میدهند؛ ۱۱ مورد دیگر نیز به دنبال اخذ جواز تاسیس بوده که از این تعداد پنج مورد جواز صادر شده و ۶ مورد فقط موافقت اولیه اخذ شده است.
موسی سلیمانی افزود: این تعداد ترمینال ضبط پسته با توجه به سطح زیر کشت پسته در فردوس و تقاضا از سایر شهرستانهای اطراف، ضروری بود.
وی گفت: برخی عمده مالکان پسته نیز برای خود ترمینال ضبط پسته احداث کردهاند زیرا در فصل برداشت پسته و لزوم پوستکنی بهموقع برای بهتر شدن کیفیت محصول حتی از شهرستانهای همجوار نیز به شهرستان فردوس مراجعاتی داریم لذا صرف تولید شهرستان در این خصوص برنامهریزی نمیکنیم.
مدیر جهاد کشاورزی فردوس اظهار داشت: در سامانه جامع پهنهبندی که توسط کارشناسان به ثبت رسیده، ۴ هزار و ۶۰۰ هکتار اراضی زیر کشت پسته در شهرستان فردوس داریم که از این میزان ۳ هزار هکتار آن بارور بوده و در بقیه اراضی نهال بین ۲ تا هشت سال سن دارد.
وی گفت: پیشبینی میشود به خاطر خسارت توفان و سرما که امسال گریبان باغات پسته شده و خسارات ۴۰ تا ۴۵ درصدی به باغات وارد کرده، از این میزان سطح زیر کشت ۲ هزار و ۲۰۰ تن پسته خشک برداشت شود.
سلیمانی افزود: با توجه به کمبود منابع آبی موجود به دنبال افزایش سطح زیر کشت نیستیم و باید به دنبال بهبود عملکرد و اصلاح روشهای آبیاری و اجرای آبیاری نوین در باغات باشیم.
وی گفت: میزان سطح زیر کشت پسته نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نخواهد داشت و اگر تغییری باشد مربوط به سطوح بارور است که به مرحله برداشت میرسند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فردوس بیان کرد: این شهرستان پس از بشرویه رتبه دوم تولید پسته در استان خراسان جنوبی را دارد اما از لحاظ عملکرد در واحد سطح دارای رتبه اول است.
وی گفت: کله قوچی، اکبری، سفید، احمد آقایی و فندقی از انواع پستههایی است که در این منطقه کشت میشود اما کله قوچی، احمد آقایی و اکبری به دلیل درشتتر بودن متقاضی بیشتری دارد.
سلیمانی افزود: تجار برخی کشورهای عربی از طریق تعامل با برخی کشاورزان عمدهکار ما برای خرید این محصول به شهرستان مراجعه میکنند و در ۲ سال اخیر محصول پسته به نسبت هزینهها برای کشاورزان رضایتبخش بوده و قیمت خوبی داشته است.
وی گفت: اگر آفات یا بیماریها به باغات آسیب نزند از محصولاتی است که درآمد خوبی داشته و به دلیل ماندگاری بالا، کشاورز میتواند تا زمان بهبود قیمت، آن را نگهداری کند.
مدیر جهاد کشاورزی فردوس درخصوص ایجاد کارخانه صنایع تبدیلی هم گفت: مجوز در زمینه بستهبندی زعفران و خشکبار صادر شده اما بیشتر درخصوص زعفران ورود پیدا کردهاند.
وی افزود: نداشتن کارت بازرگانی و نبود شناخت از بازارهای جهانی موجب شده معمولا کمتر کسی در شهرستان به این حوزه وارد شود و پسته فردوس بهصورت فله به فروش میرسد.
سلیمانی گفت: کسی که میخواهد به این حوزه وارد شود باید بازارهای جهانی را ببیند البته ایجاد کارخانه صنایع تبدیلی باعث افزایش ارزش افزوده برای شهر و کشاورزان میشود.
وی گفت: در زمینه افزایش کیفیت پسته سعی میکنیم از حداقل میزان سموم استفاده کنیم تا برای بازارهای جهانی محصول با کیفیت داشته باشیم، چراکه محصول ما مورد آزمایش قرار گرفته و وجود سموم زیاد در محصول موجب آسیب به کیفیت محصول و نبود رغبت متقاضیان خارجی به آن میشود.