به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رئیس سازمان گفت: یکی از مشکلات اصلی پنبه‌کاران استان کمبود نیرو به ویژه در زمان برداشت این محصول بوده که در همین رابطه نسبت به تأمین 10 دستگاه کمباین برداشت اقدام شده است.

«دکترمهدی جعفری» اظهارداشت: در سال زراعی گذشته از سطحی معادل ۶ هزار و ۳۶۹ هکتار از اراضی کشاورزی استان پنبه برداشت شده است.

وی با بیان اینکه میزان تولید پنبه در سال جاری در استان ۱۵ هزار و ۷۸۰ تن بوده است، تصریح کرد: علی‌رغم همه محدودیت‌های اقلیمی متوسط عملکرد پنبه نسبت به سال گذشته ۲۷ گیلوگرم در هکتار افزایش داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: در حال حاضر تعداد بهره‌برداران پنبه در استان ۴ هزار و ۲۷۶ نفر هستند.

جعفری در رابطه با فرآوری پنبه و اقدامات صورت گرفته گفت: زنجیره کامل تولید پنبه در استان از انحصار تولید بذر رقم خرداد تا کارخانجات پنبه پاک‌کنی و نساجی وجود دارد.

وی اضافه کرد: توسعه کشت قراردادی برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع استان و ایجاد ارزش افزوده از طریق فراوری وش استحصالی از مزارع جزو برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی در این زمینه بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی یکی از مشکلات اصلی پنبه‌کاران استان را کمبود نیروی کارگری بویژه در زمان برداشت این محصول عنوان کرد و گفت: در همین رابطه با هماهنگی‌های صورت گرفته نسبت به تأمین ۱۰ دستگاه کمباین برداشت اقدام شده است.

وی ادامه داد: همچنین بروز خسارت سرما در انتهای فصل یکی دیگر از معضلات فرا روی کشاورزان پنبه‌کار استان بوده که با معرفی و ترویج ارقام زودرس این مشکل نیز تا حد زیادی مرتفع شده است.

دکترجعفری با اشاره به اینکه بیشترین میزان تولید پنبه استان مربوط به شهرستان بشرویه با سطح کاشت ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار و تولید ۹ هزار و ۵۲۰ تن می‌باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: استان‌های خراسان‌رضوی و قم از مقاصد اصلی پنبه تولیدی استان محسوب می‌شوند.