به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر صنایع فرآوری با بیان اینکه۳۰ درصد تولید زرشک سال ۱۴۰۰ در خراسان جنوبی فرآوری شد، گفت: پارسال، ۲۲ هزار تن زرشک خشک در خراسان جنوبی تولید شد که حدود ۶ هزار تن آن جذب صنایع فرآوری شد.

حسینی با اشاره به فعالیت ۸ واحد فرآوری زرشک با ظرفیت اسمی حدود ۵ هزار تن در خراسان جنوبی افزود: از ۶ هزار تن زرشک جذب شده در این واحد‌های فرآوری، حدود هزار و ۵۰۰ تن محصول ثانویه شامل آب زرشک، شربت زرشک، کنسانتره، مربا و لواشک زرشک تولید شد.

از ۸ واحد فرآوری زرشک خراسان جنوبی، ۵ واحد در شهرستان قائنات، یک واحد در بیرجند، یک واحد درمیان و یک واحد نیز در شهرستان زیرکوه فعال است.

مدیر صنایع فرآوری جهاد کشاورزی استان گفت: همچنین ۳ هزار و ۵۰۰ تن از زرشک تولیدی سال ۱۴۰۰ در ۲۷ واحد خراسان جنوبی، برای ارائه به بازار بسته بندی شد.

تعاون روستایی استان هم پارسال هزار تن از محصول تازه زرشک کشاورزان استان را خریداری کرد و در بازار دیگر استان‌های کشور به فروش رساند.

پارسال ۷ مرکز خرید تعاون روستایی در خراسان جنوبی با نرخ حمایتی و با هدف افزایش قیمت پایه زرشک، اقدام به خرید این محصول در استان کردند و اکنون نیز با نرخ توافقی محصول زرشک کشاورزان را خریداری می‌کنند.

۹۵ تا ۹۸ درصد زرشک بی دانه جهان در خراسان جنوبی تولید می‌شود و این می‌طلبد که با توسعه صنایع فرآوری، بیشتر زرشک تولیدی تبدیل به محصول ثانویه شود تا صادرات آن به بازار تمام کشور‌های جهان افزایش یابد.