به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی بشرویه گفت: مستهلک بودن دستگاههای جین کارخانجات پنبه پاک کن، عدم حمایت از محصول پنبه، ندیدن پنبه به عنوان یکی از محصولات مزیت دار استان، پایین بودن قیمت تضمینی خرید پنبه، عدم وجود کارخانه لینترگیری در شهرستانی و فقدان وجود زنجیره کامل پنبه، از جمله مهمترین مشکلات پنبه کاران استان است.
حسین سرچاهی اظهار کرد: شهرستان بشرویه با ۳۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت پنبه، قطب تولید طلای سفید خراسان جنوبی است و سالانه بیش از ۹ هزار و ۸۰۰ تن وش پنبه را تولید و روانه بازار میکند.
وی با بیان اینکه ۱۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان برای کشت حفاظتی و به منظور فرآوری بذر پنبه در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: وجود دو کارخانه پنبه پاک کنی در این شهرستان باعث شده تا بخشی از چرخه تولید این محصول در شهرستان تکمیل باشد و کشاورزان برای فروش پنبه خود دغدغهای نداشته باشند.
سرچاهی از وقوع خشکسالی هیدرولوژیکی در این استان خبر داد و گفت: در این خشکسالی کاهش سطح آب سفرههای زیر زمینی و کاهش کیفیت آب رخ میدهد و این امر موجب کاهش تولید پنبه در دو شهرستان سرایان و بشرویه شده است.
وی افزود: میزان تولید سالیانه بذر گواهی شده پنبه حدود ۷۶۰ تن و سایر طبقات بذری ازجمله الیت ۶۰ تن، سوپر الیت ۱۵ تن و نوکلئوس ۰.۶ تن است و تمامی بذور دلینته با سموم گائوچو و کاربوکسین تیرام ضد عفونی میشود.
سرچاهی با بیان اینکه بذر تولیدی بشرویه، علاوه بر تامین بذر مورد نیاز استان به استانهای اردبیل، قم، فارس، خراسان رضوی و خراسان شمالی و تمام استانهای متقاضی ارسال میشود، ادامه داد: کاشت پنبه در شهرستان بشرویه از نیمه اردیبهشت آغاز میشود و تا پایان خرداد ادامه دارد.
وی با بیان اینکه پنبه تولیدی شهرستان بشرویه از لحاظ کیفیت دارای برتری منحصر به فرد است، تصریح کرد: این پنبه از نظر استحکام الیاف و طول آن جزء پنبههای با کیفیت کشور است.
مدیر جهاد کشاورزی بشرویه با بیان اینکه شهرستان بشرویه با دارا بودن ۳۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت پنبه دارای رتبه اول استان است که میانگین تولید آن ۲۸۰۰ کیلوگرم در هر هکتار و ۹۸۰۰ تن وش پنبه در سال است، یادآور شد: تعداد پنبه کاران بشرویه ۱۳۰۰ نفر هستند.
پنبه از گیاهان صنعتی مهم دنیا است که در بسیاری از صنایع به خصوص نساجی و روغن خوراکی کاربرد فراوانی دارد و به نوعی گیاه راهبردی محسوب میشود، اما چرخه تولید این محصول کاربردی ئدر استان پس از سالهای متمادی تولید هنوز تکمیل نشده است.
خراسان جنوبی با داشتن بیش از ۶ هزار هکتار سطح زیر کشت طلای سفید یکی از قطبهای تولید پنبه در کشور محسوب میشود، اما در این سالها به دلیل نبود حمایتها، کشاورزان با مشکلاتی مانند بیثباتی قیمت و افزایش هزینههای تولید دست و پنجه نرم میکنند.