به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی استان خراسان جنوبی گفت: در این مرکز بر روی محصولات زراعی و باغی مزیت‌دار استان کار و تحقیق انجام می‌شود و آموزش‌های لازم نیز به مخاطبان ارائه می‌شود.

علیرضا مقری در زمینه اهمیت دانه روغنی کلزا عنوان کرد: دارای تیپ‌های مختلفی از بهاره تا زمستانه است که متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه می‌توان بر روی آن کار کرد و در خراسان جنوبی در پاییز به دلیل نزولات آسمانی به آب کمتری نیاز دارد.

به گفتۀ وی کلزا جزو دانه‌های روغنی است که به مدیریت صحیح نیاز دارد و با مدیریت و دانش درست، پتانسیل عملکرد بالایی را دارد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه کلزا در صنعت زنبورداری نقش مهمی دارد، اضافه کرد: به دلیل وجود بقایای گیاهی مناسب می‌تواند در تأمین علوفه مناسب برای دامداران نیز نیاز زارعین را برطرف کند.

مقری اضافه کرد: کلزا به دلیل ماده عالی که برجای می‌گذارد می‌تواند برای کشت دوم بعد از این محصول شرایط خوبی را مهیا کند و کشت دوم نیز به همین دلیل بهتر خواهد بود.

وی تأکید کرد: حدود ۸۵ درصد روغن کشور وارداتی است و به همین دلیل نقش تولید دانه‌های روغنی در اقتصاد و خودکفایی کشور بسیار مهم است و کلزا نیز دانه روغنی است که ۳۵ تا ۴۰ درصد آن را روغن تشکیل داده و روغن آن فاقد اسیدهای چرب اشباع شده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه این مرکز از سال ۸۳ بر روی ارقام مختلف کلزا کار می‌کند، اظهار کرد: در سال‌های ۹۸ و ۹۹ نیز به ۴ رقم رسیدیم و در نهایت اکنون یک رقم بهترین سازگاری را با این منطقه دارد.

مقری تصریح کرد: به دلیل مدیریت درست در این مرکز از هر هکتار ۳.۵ تن برداشت می‌شود و قیمت کلزا نیز نسبت به دیگر غلات ۲.۵ برابر است، یعنی اگر گندم ۱۲ هزار تومان است، کلزا بین ۲۵ تا ۲۸ هزار تومان خریداری می‌شود.

وی تأکید کرد: این دانه روغنی جزو محصولات مزیت‌دار در بخش آب و هزینه‌ها است ولی اگر کشاورزان به این سمت تمایلی ندارد، به دلیل نبود خاک مستعد، مدیریت خاص و دانش کافی مورد نیاز آن است و محصولاتی مانند گندم این مدیریت را نیاز ندارند.