به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: کشت دانه روغنی کاملینا در شهرستان سربیشه به صورت آزمایشی در سال زراعی جاری در سطح ۰.۵ هکتار انجام گرفته و پیش بینی می‌شود در حدود ۷۰۰ گیلوگرم برداشت شود.

محمدرضا زرگری اظهار کرد: کشت دانه روغنی کاملینا به صورت آزمایشی در شهرستان سربیشه انجام شد.

وی با بیان اینکه کاملینا یا کتان‌کش گیاهی است که طی چند سال اخیر، کشت آن به‌عنوان یک دانه روغنی در سطح کشور آغاز شده است، تصریح کرد: دانه‌های روغنی در بین محصولات زراعی از اهمیت خاصی برخوردار هستند و پس از غلات دومین ذخایر غذایی جهانی را تشکیل می‌دهند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با اشاره به اینکه این گیاه مقاومت بالایی نسبت به آفات رایج در دانه‌های روغنی مانند سوسک گرده‌خوار دارد، گفت: پتانسیل تولید عملکرد در کاملینا به اثبات رسیده و به‌ عنوان گزینه مناسب در تناوب با غلات دانه‌ریز مطرح است.

زرگری ادامه داد: میانگین تولید در کشورهای اروپایی دو تا ۲.۵ در هکتار بوده و نظر به تاریخچه محدود کشت آن در ایران برداشت از مزارع کاشت شده عملکردی معادل یک تا ۱.۵ تن در هکتار را رقم زده است؛ روغن گیاه کاملینا جزء با کیفیت‌ترین روغن‌ها است.

وی با بیان اینکه این گیاه ۴۰ درصد امگا ۳ و ۲۰ درصد امگا ۶ در روغن خود دارد و ۹۵ درصد اسیدهای چرب اشباع مفید در روغن آن موجود است، اظهار کرد: روغن این گیاه علاوه ‌بر مصرف خوراکی مصرف دارویی نیز دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه یادآور شد: کنجاله این گیاه نیز می‌تواند به ‌عنوان غذایی مناسب برای دام، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار گیرد؛ گیاه کاملینا در برابر سرما، گرما، خشکی، شوری زمین، آفات و امراض بسیار مقاوم است، ضمن اینکه خاصیت ضدسرطانی آن نیز به اثبات رسیده است.

دانه‌های روغنی در بین محصولات زراعی اهمیت خاصی داشته، بنابراین نیاز به محصولات روغنی جدید با سازگاری بیش‌تر با تنش‌های محیطی و نیاز آبی و کودی کم‌تر به‌شدت احساس می‌شود.

گیاهان در طول دوره‌ رشد خود در معرض تنش‌های مختلف قرار دارند و کمبود آب بزرگ‌ترین چالش در تولید محصولات زراعی به‌ویژه در مناطق خشک و نیمه‌خشک دنیا ازجمله ایران است. دانه کاملینا منبع غنی از روغن و اسیدهای چرب امگا ۳ است.