به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، صبح امروز پنجشنبه (13 دی97) جشن شکرگزاری برداشت گل نرگس با حضور معاون استاندار، رییس سازمان، فرماندار شهرستان و جمعی از مدیران و مسئولین استان و شهرستانی در سالن استادراشدمحصل بخشداری شهرستان خوسف برگزار گردید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در این مراسم به اهمیت آموزش در زمینه کشاورزی و گل نرگس اشاره کرد و گفت: در زمینه آموزش، تحقیق و ترویج در مبحث گل نرگس کم کار شده است و در این راستا باید تحقیقاتی در سطح مراکز تحقیقات استان انجام شود تا بتوانیم دانش خود را در این زمینه افزایش دهیم.
غلامرضا قوسی افزود: کشاورزی، یک بخش اقتصادی مهم و تاثیرگذار بوده و نیروی به حرکت درآورنده صنعت در بخش کشاورزی تامین میشود.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی بسیاری از محصولات کشاورزی از خارج از ایران وارد میشد و به دست تمام اقشار جامعه نیز نمیرسید اما اکنون به همت و تلاش تولیدکنندگان بخش کشاورزی و به برکت انقلاب اسلامی، علی رغم شرایط سخت فعلی و خشکسالی، ۹۰ درصد نیاز غذایی توسط بخش کشاورزی کشور تامین میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه اکنون ایران اسلامی در بسیاری از محصولات کشاورزی خودکفا شده است، تصریح کرد: در این شرایط خشکسالی ۱۹ ساله، ۱۴ نفر از تولیدکنندگان بخش کشاورزی در سطح ملی مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفتند که برگ زرینی برای جامعه کشاورزی استان است.
قوسی با بیان اینکه نمونه شدن در سطح ملی کار آسانی نیست، افزود: نباید به بهانه خشکسالی و فشار بر سفرههای آبی، تولید را تعطیل کنیم بلکه میتوانیم تولیدات را با افزایش راندمان آبیاری، افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه گل نرگس محصولی استراتژیک و حساس برای استان است که باید برای آن برنامهریزی کرد، اظهار کرد: اطلاع رسانی یکی از برنامهها است که در این راستا جشن برداشت گل نرگس نقش مهمی در معرفی این محصول دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یکی دیگر از برنامهها را بازاریابی و فروش این محصول دانست و اظهار کرد: اگر بتوانیم بازار فروش را شناسایی کنیم نتیجه بازار فروش بر توسعه کشت گل نرگس تاثیرگذار خواهد بود.
قوسی با اشاره به اینکه باید به تمام مراحل زنجیره تولید توجه کنیم و فروش محصولات کشاورزی را مدنطر قرار دهیم، تصریح کرد: تعاونیهای نرگس کار که نقش مهمی در بازاریابی دارند، باید حمایت شوند.
وی بیان کرد: در زمینه آموزش، تحقیق و ترویج در مبحث گل نرگس کم کار شده است و در این راستا باید تحقیقاتی در سطح مراکز تحقیقات استان انجام شود تا بتوانیم دانش خود را در این زمینه افزایش دهیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: منابع مالی بحث دیگری است که در بحث گل نرگس باید به آن توجه کرد و در این راستا منابع مالی باید هدفمند به صنایع فرآوری گل نرگس اختصاص یابد.
غلامرضا قوسی با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران، یادآور شد: سرمایه گذاران باید در بحث عطر و اسانس گیری گل نرگس وارد شوند و در این صورت حمایت خواهند شد تا موجبات ارزش افزوده این محصول فراهم شود.