به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مهدی یوسفی با بیان اینکه آفت سن بهصورت عمده به محصول گندم، جو خسارت وارد میکند، گفت: سن از آفات کلیدی مزارع گندم در استان است که در 6 شهرستان قاین، زیرکوه، سربیشه، نهبندان، خوسف و طبس با آن درگیر هستیم و با توجه به اینکه گندم قوت غالب مردم و از محصولات استراتژیک کشور است هرساله با پایش مزارع غلات و انجام به موقع عملیات اجرایی مبارزه، اقدامات لازم انجام پذیرفته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی افزود: سال گذشته در 1539 هکتار مبارزه با سن غلات انجام شد که عمده این مبارزه در شهرستانهای قاین، سربیشه و خوسف بوده است.
وی عنوان کرد: در سال 97 با مدیریت و اقدامات بهموقع و تلاشبی وقفه کارشناسان حفظ نباتات حتی در ایام تعطیلات نوروز و همکاری مناسب کشاورزان در مبارزه، میزان متوسط درصد سن زدگی در استان به زیر نیم درصد رسیده که این میزان در مقایسه با چند سال اخیر کاهش چشمگیری داشته است و این امر منجر به افزایش کیفیت گندم در استان گردیده است.
وی با بیان اینکه برگزاری کارگاههای آموزشی، بازدید فنی، کشیک نوروزی و بازدیدهای روزانه و همچنین رصد دقیق و مبارزه به موقع با آفت سن در موفقیت بهدستآمده مؤثر بوده است، تشریح کرد: امسال نیز بهصورت جدی پیگیر اقدامات لازم در زمینه مبارزه با سن هستیم و کشاورزانی که محصول آنها دارای درصد سن زدگی بالاتری بوده، فراخوانده شده و برای آنها بهصورت هدفمند کلاسهای آموزشی برگزار خواهد شد.
مهدی یوسفی اظهار داشت: تأمین سموم موردنیاز، کالیبراسیون دستگاههای سمپاش ، پهنهبندی کارشناسان شبکه مراقبت ، رصد و پایش مزارع غلات و برگزاری کارگاههای آموزشی و..... از اهم برنامههای این ستاد در سال زراعی جاری می باشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی با اشاره به بارندگیهای اخیر در استان گفت: بارندگیها با اینکه نوید سال پرباری را برای کشاورزان دارد اما نگرانیهایی را در زمینه بروز برخی بیماریها از جمله لکه برگی و زنگ زرد به دنبال دارد. لذا لازم است کارشناسان شبکه مراقبت ضمن رصد روزانه مزارع با حساسیت خاص این موارد را پایش کرده و به کشاورزان مناطق تحت نظارت خود اطلاعرسانی لازم را در خصوص اقدامات مقابلهای انجام دهند.