به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، غلامرضا قوسی با بیان اینکه شیوه های نوین آبیاری از اتلاف بی رویۀ آب جلوگیری و مشکل کم آبی را درکشاورزی تا اندازهای برطرف می کند، گفت: فناوری نوین استفاده از سیستمهای آبیاری نوین، یک نوآوری در کشاورزی به حساب می آید که باید ضمن سازگار بودن با شرایط منطقه ای و محلی، مسائل فنی و شرایط اقتصادی، اجتماعی و فردی را هم در اجرای آن لحاظ کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: مطالعات آب و خاک استان خراسان نشان میدهد که آب آبیاری عامل محدود کننده سطح زیرکشت و تولید در واحد سطح است که به لحاظ کمیت و کیفیت، نقش بازدارندهای در افزایش تولید دارد.
وی با بیان اینکه در طی سالهای گذشته حجم عظیمی از توان اجرایی، اعتبارات و فعالیتهای دولت به اجرای سیستمهای نوین آبیاری اختصاص یافته است، اظهار داشت: استان خراسان جنوبی در سال 97 با تخصیص اعتباری بالغ بر 310500 میلیون ریال از محل اعتبارات بند د تبصره 4 قانون بودجه صندوق توسعه ملی و ردیف اعتباری 1306012008( اسناد خزانه اسلامی) سطحی معادل7048 هکتار در استان اجرا شده است.
وی به کسب رتبه پنجم کشوری در اجرای سامانههای نوین آبیاری در سطح کشور اشاره کرد و ادامه داد: این میزان در قیاس با سنوات گذشته رشد چشمگیر و قابل ملاحظهای داشته است که خود گویای توانایی و ظرفیت استان در اجرای سیستمهای نوین آبیاری میباشد.
قوسی افزود: این در حالی است که اگر به نسبت سطوح اراضی کشاورزی درصد اجرای پروژه را مدنظر قرار دهند این استان با تفاوت معنی داری در رتبه نخست کشور قرار میگیرد. با اجرای این سطح به میزان 28 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: در سال جاری نیز اعتباری معادل 602300 میلیون ریال برای توسعه سیستمهای نوین آبیاری استان پیش بینی و مصوب شده است.
غلامرضا قوسی تاکید کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون با اجرای بالغ بر2000 هکتار جزء 8 استان برتر کشور در اجرای سامانه های نوین آبیاری می باشیم.
لازم به ذکر است با اجرای این سطح به میزان 5.5 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است. سطح در حال اجرای سامانه های نوین آبیاری استان نیز 9214 هکتار میباشد.