به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس گلشن با اشاره به برداشت خرما در این شهرستان گفت: پیش بینی می شود از سطح بارده نخلیات این شهرستان حدود ۳ هزار و۴۰۰ تن خرمای اصلاح شده و بومی برداشت شود.
داود بخشایی اظهار داشت: یک هزار و 198 هکتار شامل 853 هکتار بارده و 345 هکتار نهال سطح زیرکشت نخیلات در این شهرستان است که به دلیل خشکی و گرمای شدید هوا، ریزش و عارضه خشکیدگی در ارقام تر به ویژه مضافتی وکبکاب چشمگیر بوده است.
وی به اقدامات انجام شده در سالهای اخیر به ویژه توزیع پاجوش و نهال کشت بافت ارقام مرغوب و تجاری اشاره کرد گفت: با توزیع نیز 881 هکتار از نخیلات شهرستان اصلاح و317 هکتار بومی شده است.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس تعداد بهره برداران خرما در این شهرستان را یک هزار و 400 نفر اعلام کرد و افزود: ارقام عمده خرمای تولیدی این شهرستان اصلاح شده کبکاب ، زاهدی و مضافتی است.
بخشایی اظهار داشت: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی طبس خرمای تولیدی این شهرستان نسبت به خرمای تولیدی در استانهای مبداء خرید پاجوش های ارقام مرغوب، ازکمیت وکیفیت بهتری برخوردار است.
وی با بیان اینکه 4 هزار اصله نهال کشت بافت یارانه دار ارقام مجول، زاهدی ، پیارم، برحی، ربی، رنگ نو و 2 هزار اصله پاجوش خرما رقم مضافتی از طریق فعال سازی بخش خصوصی در سال زراعی جاری توزیع شده است بیان کرد: از محل طرح خرید خدمات گیاه پزشکی در بخش زراعی و باغی 5 نفر ناظر بکار گیری که سطح 186هکتارازنخلستانهای این شهرستان را تحت پوشش دارند.
معاون رئیس و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس اظهار کرد: در راستای پیگیریهای انجام شده و تشویق برای جایگزین کردن گاز با سوخت مایع در واحدهای تولیدی تعداد 6واحد تولیدی شامل 4 واحد مرغداری گوشتی، یک واحد پرورش شترمرغ و یک واحد گاوداری صنعتی از نعمت اتصال به شبکه گاز سراسری بهره مند شد ند.
بخشایی با بیان اینکه استفاده از گاز بجای سوخت های فسیلی می تواند 30 درصد هزینه های سوخت را کاهش دهد افزود: با اتصال این واحد ها به شبکه گاز علاوه بر توجیه اقتصادی و کاهش هزینه تولید محصول در کاهش آلودگی محیط زیست نقش مؤثری خواهد داشت.