به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان گفت: پلاککوبی دام سنگین با هدف جلوگیری از قاچاق دام و نقل و انتقالات غیر اصولی، غیر بهداشتی و فاقد مجوز دام از سال 94 در این شهرستان اجرا شد.
سیدمحسن نصیرائی افزود: امکان ردیابی کردن دامهای بیمار و جلوگیری از نقل و انتقالات فیزیکی بیماریها از مزایای پلاککوبی دام سنگین است.
وی بیان کرد: با آغاز طرح پلاکگذاری دام سنگین از ابتدای شروع این پروژه در شهرستان بیش از 4500 راس پلاک کوبی انجام شده است.
نصیرائی ادامه داد: باتوجه به اهمیت سلامت دام در شهرستان نیاز است تا شوراها و دهیاران برای مشارکت دامداران در این طرح تلاش بیشتری کنند.
وی با بیان اینکه به دلیل همجواری این شهرستان با مرز و احتمال آلودگی دامهای وارداتی به انواع بیماریها، کنترل و پایش دامها ضروری است، افزود: پلاککوبی و بیمه اجباری دام سبک از سال 98 شروع و تا کنون بیش از 5000 راس دام پلاک شدهاند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان اظهار کرد: طرح شمارهگذاری و هویت دار شدن ماشینآلات خودگردان کشاورزی نیز شامل؛ تراکتور و کمباین در شهرستان درمیان با انجام بیش از 95 درصد ماشینآلات حائز شرایط انجام پذیرفته است.
وی تصریح کرد: هدف از پلاکگذاری وسایط نقلیه کشاورزی، شناسنامهدار کردن تمامی خودروهای فعال کشاورزی با اهداف انتظامی، امنیتی و تولیدی بخش کشاورزی و ساماندهی نقل و انتقالات ماشینهای کشاورزی است.
وی ادامه داد: کنترل تردد ماشینآلات کشاورزی در جادهها، بیمه کردن وسائل نقلیه کشاورزی و سهولت در تحویل سوخت به ماشینآلات کشاورزی از دیگر مزایای این طرح است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان خاطرنشان کرد: طرح پلاکگذاری وسایط نقلیه کشاورزی آن دسته از ماشینآلات کشاورزی را شامل میشود که فاقد پلاک هستند.
نصیرائی تصریح کرد: تاکنون 283 مورد پرونده متقاضی پلاکگذاری در شهرستان تشکیل شده که بیش از 272 مورد تراکتور مورد بازدید ماموران راهنمایی و رانندگی قرار گرفته است و شمارهگذاری و پلاک برای این تراکتورها صادر شده است.
وی یادآور شد: این طرح همچنان ادامه دارد و تعداد محدودی از تراکتورها که به دلایل نقص فنی شمارهگذاری نشده، میتوانند با رفع مشکل نسبت به شمارهگذاری اقدام کنند.