یکشنبه     04/آذر/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، داوود حبیبی صبح امروز در بازدید تور رسانه‌ای از باغات زرشک مهمویی از توابع شهرستان بیرجندگفت: در سال گذشته میزان صادرات زرشک در کشور ۳۵۶ تن بوده که البته این میزان بیش‌تر بوده که متأسفانه اکثر صادرات به صورت چمدانی بوده و آماری از آن وجود ندارد

معاون مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی افزود: سطح زیر کشت باغات کشور دو میلیون و 864 هکتار است.

وی ادامه داد: در باغات کشور سالانه 21 میلیون تن انواع محصولات باغی تولید می‌شود.

98 درصد زرشک کشور در خراسان‌جنوبی تولید می‌شود

معاون مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت زرشک در خراسان‌جنوبی 15 هزار و 500 هکتار است، یادآور شد: حدود 98 درصد سطح زیر کشت زرشک کشور به خراسان‌جنوبی اختصاص و مابقی مربوط به استان‌های خراسان‌رضوی، کرمان و یزد است.

حبیبی به عملکرد کشت زرشک در خراسان‌جنوبی اشاره کرد و افزود: میزان عملکرد این محصول در خراسان‌جنوبی تولید 13 هزار و 500 کیلوگرم زرشک در هر هکتار است.

وی اضافه کرد: تلاش داریم تا با برنامه‌های معاونت باغبانی وزارت جهاد و همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان عملکرد تولید زرشک را در واحد سطح افزایش دهیم.

کشت زرشک در اراضی شیب‌دار

معاون مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: این برنامه در قالب برنامه ششم توسعه دیده شده و همچنین یکی دیگر از برنامه‌های وزارت جهاد توسعه باغات زرشک در اراضی شیب‌دار بوده به طوری که در این برنامه وزارت جهاد کشاورزی هزینه نهال زرشک را برای این گونه اراضی به صورت 100 درصد تقبل می‌کند.

حبیبی در راستای یکی از مشکلات زرشک‌کاران مبنی بر آفات این محصول گفت: در این زمینه برنامه‌ریزی شده تا برنامه‌هایی در جهت تأمین سموم مورد نیاز و سم‌پاشی و تأمین نهادها به شکل یارانه زیر 10 درصد برای استان انجام گیرد.

وی به موضوع صادرات زرشک اشاره کرد و گفت: در سال گذشته میزان صادرات زرشک در کشور 356 تن بوده که البته این میزان بیش‌تر بوده که متأسفانه اکثر صادرات به صورت چمدانی بوده و آماری از آن وجود ندارد.

بهینه‌سازی روش‌های تکثیر زرشک از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی

معاون مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: اکثر این محصول به کشورهای اتحادیه اروپا، روسیه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر شده است.

حبیبی از دیگر برنامه‌های معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در راستای محصول زرشک را جایگزینی روش‌های نوین برای مراحل مختلف کاشت و برداشت این محصول عنوان کرد و افزود: در این برنامه قرار است روش‌های علمی و اصول بین‌المللی در مزارع زرشک جاری شود و همچنین هرس علمی برای افزایش بازدهی یکی از برنامه‌های اصلی وزارت جهاد است.

وی ادامه داد: بهینه‌سازی روش‌های تکثیر، احداث نهالستان‌های زرشک و عناب از طریق آزمایشگاه‌های کشت بافت، استفاده از بسته‌بندی‌های مناسب با برند خاص استان و توجه به امر صادرات زرشک از دیگر برنامه‌های وزارت جهاد برای این محصول مزیت‌دار خراسان‌جنوبی است.

فعالیت 50 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در تولید زرشک

معاون مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه حدود 50 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در راستای تولید زرشک فعالیت دارند، یادآور شد: سعی می‌کنیم تجارت و فرآوری این محصول در داخل استان صورت گیرد.

حبیبی ایجاد ایستگاه تحقیقاتی برای بررسی اقلام تجاری مربوط به زرشک و عناب را از دیگر برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: حمایت و مساعدت در مورد راه‌اندازی خط کامل تولید زرشک در استان خراسان‌جنوبی از طرف وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌گیرد.

 شهرک صنعتی ویژه زرشک راه‌اندازی می‌شود

وی از راه‌اندازی شهرک صنعتی ویژه زرشک در خراسان‌جنوبی خبر داد و یادآور شد: برای ایجاد این شهرک 50 هکتار زمین پیش‌بینی شده و امیداست در سال آینده این امر محقق شود.

سرانه مصرف زرشک حدود 200 گرم برای هر نفر

معاون مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه یکی از اقداماتی که باید در راستای حمایت از این محصول در استان صورت گیرد تشکیل اتحادیه‌ها و تعاونی‌های ویژه این محصول است، تصریح کرد: اگر این تعاونی‌های تشکیل گردد جایگاه بانوان در این زمینه بهتر دیده خواهد شد.

حبیبی با بیان اینکه تلاش در جهت شناساندن خواص این محصول صورت می‌گیرد، یادآور شد: در حال حاضر مصرف سرانه زرشک در کشور حدود 200 گرم برای هر نفر است.

وی با اشاره به اینکه افزایش تسهیلات به متقاضیان بخش کشاورزی در قالب پروژه‌های زودبازده از دیگر برنامه‌های وزارت جهاد محسوب می‌شود، گفت: هنوز میزان این تسهیلات برای خراسان‌جنوبی مشخص نشده است.

4.7 دلار ارزش صادراتی هر کیلوگرم زرشک

معاون مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی به قیمت هر کیلو زرشک خشک در کشور اشاره کرد و گفت: قیمت داخلی برای کشاورزان هر کیلو 25 تا 30 هزار تومان، قیمت خرده‌فروشی هر کیلو 35 تا 40 هزار تومان و ارزش صادراتی برای هر کیلو 4.7 دلار است.

حبیبی در مورد ثبت بین‌المللی زرشک به نام ایران و خراسان‌جنوبی اضافه کرد: این تلاش صورت می‌گیرد تا استانداردهای بین‌المللی ایجاد و این محصول به نام ایران ثبت جهانی شود.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، محمدعلی محمدی پیش از ظهر چهارشنبه در حاشیه بازدید از مزارع زرشک مهمویی در جمع خبرنگاران گفت: سطح زیر کشت محصولات دیم در بیرجند به دلیل خشکسالی از پنج هزار هکتار به ۲۰۰ هکتار رسیده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند کمبود آب، خشکسالی را از جمله عوامل محدود کننده دانست و افزود: علی رغم این شرایط، محصولات استراتژیک خوبی داریم که راه نجات بخش کشاورزی هستند. 

وی با بیان اینکه دو هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات آبی و ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت محصولات دیم داریم، گفت: همچنین هشت هزار و ۸۰۰ هکتار محصول باغی در بیرجند وجود دارد که دو هزار ۸۰۰ هکتار از آن ها شامل زرشک است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند افزود: سطح زیر کشت محصولات دیم ابتدا پنج هزار هکتار بوده که به دلیل خشکسالی به ۲۰۰ هکتار کاهش داشته است.

محمدی با بیان اینکه سالانه قریب به سه هزار و ۳۰۰ تن زرشک برداشت می کنیم، افزود: برای فرآوری زرشک اقدامات خوبی انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند اظهار کرد: راه اندازی بارگاه زرشک بدون استعلام انجام می شود که این امر کمک بزرگی به فر آوری محصول زرشک است.

وی با اشاره به دیگر محصولات استراتژیک بیرجند بیان کرد: هزار هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت زعفران است.

محمدی با بیان اینکه به دنبال افزایش کیفیت محصولات استراتژیک هستیم، گفت: در حال حاضر در هر هکتار، چهار کیلو گرم زعفران برداشت می شود.

 



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، صبح امروز چهارشنبه ( 2 آبان) تور رسانه ای برداشت زرشک با حضور منصور رضوانی جلال رییس سازمان جهادکشاورزی استان همدان، غلامرضا قوسی رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، داوود حبیبی معاون مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی، جمعی از مدیران، معاونین استانی و شهرستانی و همچنین با حضور اصحاب رسانه در یکی از باغات روستای مهمویی بخش مرکزی بیرجند برگزار گردید.

 

 

 

 

 



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، سید جلال مدرسی در همایش تقدیر از واحدی های تولیدی برتر خراسان جنوبی در حوزه صنابع  غذایی گفت: سالانه ۵۵ هزار تن گوشت مرغ در خراسان جنوبی تولید می شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه سرانه مصرف شیر کشور سیر نزولی داشته است، افزود: در بحث امنیت غذایی گاه صحبت از کمیت می شود در حالی که کیفیت باید مد نظر قرار گیرد.

مدرسی با اشاره به اینکه روزانه ۱۰۰ تن شیر در خراسان جنوبی تولید می شود، ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در بحث تولید غذا مطرح است دو برابر بودن مصرف جهانی گوشت مرغ در کشور ما است.

وی افزود: در خراسان جنوبی سالانه ۵۵ هزار تن گوشت مرغ در خراسان جنوبی تولید می شود و در این زمینه جایگاه بسیار خوبی در کشور داریم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: در حوزه صنایع غذایی باید به سمت کیفی شدن محصولات برویم.