شنبه     03/آذر/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبودتولیدات دامی سازمان با بیان اینکه ۳۳۶ تن گوشت شتر از ابتدای سال تاکنون در واحد‌های صنعتی و سنتی خراسان جنوبی تولید شده است، گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته است.

محمد شبانی افزود: ارزش این میزان گوشت شتر ۱۸۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است.

وی با اشاره به اینکه از جمله نژاد‌های شتر استان نژاد بلوچی، تک کوهانه و سندی است گفت: گوشت‌های تولید شده به صورت زنده علاوه بر تولید استان به استان‌های همجوار از جمله خراسان رضوی، یزد و تهران صادر می‌شود.

شایان ذکر است که خراسان جنوبی بیش از ۳۷ هزار نفر شتر وجود دارد که از این حیث رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مدیر امور باغبانی سازمان گفت: کشاورزان پسته کار خراسان جنوبی این روزها در حال  برداشت میوه خندان از باغ‌های زیرکاشت این محصول هستند و برداشت محصول از اوایل شهریور شروع و تا پایان مهرماه ادامه دارد.

منوچهر شایسته افزود: امسال پیش بینی می شود 17000تن پسته از سطح 25000 هکتار درختان بارور محصول برداشت شود. کل مساحت باغات پسته استان 35000 هکتار می­باشد.

وی اظهار کرد: در سال جاری  بارندگی و سرمای اول فصل تلقیح گلهای پسته را دچار مشکل کرد و تابستان امسال نیز باغدران استان گرمای کم سابقه ای را تجربه کردند که این گرما آفتاب سوختگی و پوکی محصول پسته را افزایش داده است ضمن اینکه خاموشی چاههای کشاورزی هم بر مشکلات باغدران افزوده است لذا میزان محصول امسال حدود 25 درصد نسبت به برآورد اولیه کاهش دارد.  

وی تعداد بهره برداران این محصول را 13500 خانوار عنوان کرد و گفت: بیشترین سطح زیرکاشت پسته استان به شهرستان بشرویه 8370 هکتار زیرکاشت اختصاص دارد و پس ازآن شهرستانهای قاین، فردوس و سرایان بیشترین سطوح زیر کشت استان را دارا می باشند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رقم های سفید پسته، کله قوچی، اکبری، بادامی، فندقی، اکبری، احمد آقایی و اوحدی را از ارقام پسته خراسان جنوبی عنوان کرد.

شایسته افزود: خراسان جنوبی در تولید محصول پسته رتبه پنجم کشور را دارد و حدود 70 درصد پسته استان به سایر استانها از جمله خراسان رضوی ، سیستان و پلوچستان و تهران صادر می شود.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، سرپرست سازمان گفت: ۷۰ درصد عناب تولیدی خراسان جنوبی به خارج استان صادر می‌شود و بازاریابی این محصول به صورت تازه خوری مورد استقبال قرار می‌گیرد.

محمدحسین اکبری افزود: ۹۷ درصد عناب ایران در خراسان جنوبی تولید می‌شود و این استان قطب تولید عناب در کشور است.

وی با اشاره به برداشت عناب از باغ‌های استان در سال زراعی جاری گفت: پیش بینی می‌شود امسال ۹ هزار تن محصول خشک عناب برداشت شود که در مقایسه با سال گذشته رشد هفت درصدی دارد اما نسبت به تخمین امسال ۲۵ درصد کاهش داشته که دلیل آن، سرمای دیررس بهاره و افزایش دما در اواسط تابستان است.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، سطح زیر کشت عناب در این استان را پنج هزار و ۸۱۱ هکتار عنوان کرد و افزود: سطح زیر کشت در سال‌های اخیر افزایش داشته است.

وی بیان کرد: ۹ هزار و ۲۵۰ بهره‌بردار عناب در استان خراسان جنوبی فعالیت دارند که برداشت را اواسط مرداد آغاز می‌کنند و تا اواخر شهریور ادامه دارد.

اکبری استقبال بازار از عناب تازه را یادآور شد و گفت: ۲۵ تا ۳۰ درصد عناب به صورت تازه مصرف می‌شود چون از طعم و مزه مطلوبی برخوردار است.

وی اظهار کرد: شهرستان خوسف با ۲ هزار و ۶۳۰ هکتار سطح زیر کشت عناب در خراسان جنوبی رکورد دار است و شهرستان‌های بیرجند و سربیشه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی به اقدامات انجام شده در زمینه فرآوری این محصول اشاره کرد و افزود: هشت کارگاه فرآوری در استان با ظرفیت تولید ۲ هزار تن در سال فعال هستند در حالی که تولید سالانه عناب استان بیش از ۱۲ هزار تن است.

وی با اشاره به صدور مجوز ایجاد باغ مادری عناب در خراسان جنوبی گفت: این مجوز به پشتوانه تحقیقات گسترده و دانش فنی مهندسان و کارشناسان بومی حاصل شده و دستاورد بزرگی برای بخش کشاورزی استان است.

اکبری ابراز امیدواری کرد: با راه اندازی باغ مادری عناب در استان شاهد تولید نهال‌های با کیفیت و ارتقای سطح تولید این محصول باشیم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تحقیقاتی عناب افزود: تاکنون ۲ رقم عناب سیوجان و ماژان شناسایی شده و نهال‌ها برای تکثیر در اختیار عناب‌کاران قرار می‌گیرد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، عرضه عناب در بورس را یکی از دغدغه های مهم مسئولان اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: گردش مالی چهار همت عناب در بورس می‌تواند موجب تحول در اقتصاد این محصول کشاورزی شود.

شایان ذکر است که عناب، زرشک و زعفران از محصولات راهبردی خراسان جنوبی محسوب می‌شوند و این استان در تولید عناب و زرشک رتبه اول کشور را دارد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، سرپرست سازمان با بیان اینکه حوزه کشاورزی 19/6 درصد اشتغال و 21/35 درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی از مجموع بخشهای اقتصادی استان را تشکیل می‌دهد که با برنامه‌ریزی مناسب باید افزایش یابد، گفت: کشاورزی به دلیل این که زمینه‌های آبادانی، استقلال و خودکفایی ملی را فراهم می‌آورد، یکی از پیشران‌های توسعه اقتصادی در کشور و استان‌هایی همچون خراسان جنوبی محسوب می‌شود.

محمدحسین اکبری افزود: کشاورزی، کلید توسعه تمدن بشری، به عنوان بستر امنیت و سلامت غذایی، پایه و اساس پیشرفت و رونق اقتصادی در هر کشور است.

وی بیان کرد: این بخش به علت ارتباطات گسترده‌ای که با دیگر حوزه‌های اقتصادی دارد، زمینه‌ساز تولید ثروت و ارزآوری بوده و در به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصادی کشور، نقش بسیار مؤثری ایفا می‌کند.

وی اظهار داشت: همین اهمیت و جایگاه است که سبب شده  قانون اساسی نیز نقش بخش کشاورزی را بسیار تعیین‌کننده بداند و در اصول سوم و چهل و سوم به طور ویژه به لزوم خودکفایی در این بخش بپردازد.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: بدون تردید، کشاورزی به دلیل این که زمینه‌های آبادانی، استقلال و خودکفایی ملی، اشتغال وسیع، تامین معیشت و مبادلات تجاری را فراهم می‌آورد، یکی از پیشران‌های توسعه اقتصادی در کشور و استان‌هایی همچون خراسان جنوبی محسوب می‌شود.