سه شنبه     01/مرداد/1404 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان گفت: برای پرورش آرتمیا غذای ماهی زینتی برنامه‌ریزی‌هایی در حال انجام است و منطقه نخاب شهرستان خوسف برای پرورش آن انتخاب شده است.

غلامرضا قوسی افزود: همچنین در سفر استاندار خراسان جنوبی به سیستان و بلوچستان تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسید که براساس این تفاهم‌نامه ۳۰۰ هزار قطعه بچه ماهی کپور از زهک زابل وارد استان شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: براساس این تفاهم‌نامه ما نیز مرکز پرورش زالو را در زابل راه‌اندازی کردیم همچنین به زودی از محل این تفاهم‌نامه، ۳۰۰ هزار قطعه بچه ماهی کپور در استان توزیع خواهد شد.

وی تصریح کرد: پرورش ماهی در کنار کشاورزی یکی از روش‌های استفاده بهینه از منابع آبی است که ضمن اشتغالزایی و کمک به اقتصاد خانوار کشاورز موجب غنی‌سازی آب کشاورزی و افزایش محصولات زراعی و باغی می‌شود از این‌رو به نظر می‌رسد فرهنگ‌سازی برای ورود بیشتر کشاورزان به این عرصه و حمایت از تولیدکنندگان می‌تواند نقش مهمی در توسعه این صنعت داشته باشد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان از آغاز برداشت انگور از 2767 هکتار از باغات استان خبر داد و گفت: 2767 هکتار از باغات استان زیر کشت انگور است که از این میزان، 900 هکتار زیر کشت انگور دیم است.

محمدرضا اکبری با اشاره به اینکه میزان تولید انگور در سال گذشته 15 هزار و 804 تن بوده است، افزود: پیش‌بینی برداشت سال جاری بالغ بر 16 هزار و 500 تن است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه مناطق عمده تولید، قاین، خوسف و زیرکوه هستند، تصریح کرد: در این حوزه، چهار هزار نفر بهره‌بردار داریم.

وی با اشاره به اینکه حدود 70 درصد انگور تولیدی در داخل استان مصرف و بقیه به خارج از استان  ارسال می‌شود، اظهار کرد: انگور از اواخر خرداد به صورت نوبرانه برداشت شده و تا اواخر شهریورماه این برداشت ادامه دارد.

اکبری با بیان اینکه واحدهای فرآوری سنتی تولید کشمش در استان فعال هستند، یادآور شد: در حوزه فرآوری بیشتر از این محصول، شیره انگور در استان تولید می‌شود.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، ناصر بهداد، رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذای سازمان برای آگاهی بهره برداران  بخش کشاورزی و کارشناسان زیر مجموعه تخصصی سازمان، شرح وظایف این گروه را به شرح ذیل بیان کرد:

  • برنامه ریزی و نظارت بر فعالیت های امور تنوع زیستی و زیست بوم های حساس بخش کشاورزی
  • تهیه، تدوین و اجرای نظام پایش و مدیریت آلاینده ها، پسماندها و پساب ها در بخش کشاورزی
  • تدوین برنامه‌های راهبردی محیط زیست و توسعه پایدار و نظارت و اجرای آنها
  • اجرای الگوی ارزیابی زیست محیطی، مدیریت سبز در زیر بخش‌های مختلف کشاورزی
  • شناسایی اثرات منطقه‌‌ای ناشی از تغییر اقلیمی و مدیریت سازگاری انطباق در بخش کشاورزی
  • نظارت بر رعایت استانداردهای مرتبط با توسعه محصولات کشاورزی گواهی شده و ارگانیک از نظر زیست محیطی
  • نظارت بر مصرف نهاده های شیمیایی و مصرف نهاده های طبیعی در زراعت باغبانی و دام طیور و آبزیان بر اساس شاخص ها و استانداردهای زیست محیطی.
  • گردآوری جمع بندی و اعلام نیازهای پژوهشی، مطالعاتی، آموزشی، ترویجی و پیشنهاد دوره ها و کارگاه های مرتبط با توسعه پایدار، محیط زیست و سلامت غذا و هماهنگی با واحدهای ذیربط جهت اجرای آن.

وی هماهنگی و همکاری کلیه معاونتها، مدیریتها، ادارات  و بخشهای تخصصی درون بخشی وبرون بخشی در حوزه های مرتبط با محیط زیست و سلامت غذا را مهم برشمردندو در ادامه عنوان نمود از جمله ادارات کل و ارگانهای  همراه در اجرای پروژه های گروه محیط زیست و سلامت غذا که در قالب کارگروه بطور مستمر همکاری دارند، عبارتند از اداره کل استاندارد،اداره کل حفاظت محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی - معاونت غذا و دارو،اداره کل دامپزشکی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری

وی با ابراز امیدواری به اینکه با برطرف شدن محدودیتها در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده وبالا بردن سطح دانش، اظلاعات و مهارتهای لازم برای کارشناسان و بهره برداران بخش کشاورزی وهمچنین اولویت بندی مراحل انجام پروژه ها به موفقیت برسیم.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، صبح امروز پنجشنبه (9مرداد99) رییس سازمان به همراه نماینده ولی فقیه در سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند به منظور بررسی وضعیت تعدادی قنات در محدوده شهر بیرجند، بازدید بعمل آوردند.