چهارشنبه     02/مهر/1399 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان گفت: سالانه حدود ۲۲ هزار تن زرشک خشک در استان تولید می‌شود و بر حسب میزان تولید، مقدار کمی محصول زرشک خراسان‌جنوبی به بازارهای جهانی راه می‌یابد.

غلامرضا قوسی افزود: بیش از ۱۶ هزار و ۷۲۶ هکتار از سطح زیرکشت باغات استان مربوط به محصول زرشک است که سالانه ۲۲ هزار تن محصول از این باغات برداشت می‌شود.

وی با بیان اینکه سالانه شش هزار و ۶۰۰ تن محصول زرشک در استان بسته‌بندی و دو هزار و ۷۷۰ تن فرآوری می‌شود، عنوان کرد: سالانه کمتر از دو درصد زرشک خراسان‌جنوبی صادر و بیشتر محصول زرشک در داخل کشور مصرف می‌شود که به‌دلیل شیوع ویروس کرونا مصرف آن کاهش یافته است.

رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به ضربه مهلک کرونا به زرشک‌کاران استان و تمهیدات اندیشیده شده برای جبران بخشی از این ضررها، گفت: هفت غرفه در میادین میوه و تره بار در تهران و مشهد پیش‌بینی و هماهنگی‌های لازم برای توزیع زرشک تازه و خشک انجام شده است.

قوسی اضافه کرد: با تعدادی از کارخانه‌های فرآوری و تولید محصولات غذایی بزرگ کشور در حال رایزنی هستیم تا زرشک تازه در اختیارشان قرار گیرد و یک خط تولید به این محصول اختصاص یابد.

وی با اشاره به دیدار انجام شده با رئیس سازمان توسعه تجارت و بازرگانی وزارت صمت و معاون امور اقتصادی وزارت امور خارجه برای صادرات زرشک، توضیح داد: سازمان جهاد کشاورزی استان در نامه‌ای از وزارت امور خارجه کشور خواسته است برای توسعه‌ی صادرات زرشک در سفارتخانه‌های ایران، ویترین زرشک راه‌اندازی شود تا این محصول به مشتریان خارجی بیشتر شناسانده شود و متقاضیان خارجی خرید این محصول افزایش یابد که گویا وزارت امور خارجه نیز با این درخواست موافقت کرده است!

رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد:  به نماینده مردم قاینات و زیرکوه پیشنهاد دادیم تا برای ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت به زرشک‌کاران، تسهیلات ارزان‌قیمت برای راه‌اندازی واحدهای فرآوری و استمهال تسهیلات بهره‌برداران زرشک، مصوبه مجلس را بگیرد.

وحید ضیائیان‌احمدی، مدیر تعاون روستایی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، خرید و فروش زرشک سخت و کاهش قیمت و رکود بر بازار هم بر مشکلات افزوده است، گفت: به صورت تخمینی حدود یک سوم محصول زرشک استان روی دست کشاورزان باقی مانده است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه با پیش بینی برداشت۵۰ تن آلوبخارا از باغات شهرستان در سال جاری، گفت: سطح زیر کشت محصول آلو بخارا در استان ۱۷۴ هکتار است که ۲۵ هکتار آن مربوط به شهرستان زیرکوه است.

جواد درویشی با اشاره به سرمازدگی باغات آلوبخارا در فصل گل دهی افزود: امسال تولید این میوه با کاهش ۵۰ درصدی رو به رو شده و پیش بینی می‌شود ۵۰ تن آلوی‌تر در زیرکوه برداشت شود.

وی ادامه داد: آلوبخارا دارای خواص زیادی است و به دلیل ویتامین‌هایی که دارد برای افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌هایی مثل کرونا ویروس و آنفولانزا مفید است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زیرکوه بیان کرد: این میوه برای درمان کم خونی، تب، سرفه میتواند مورد استفاده قرار گیرد و میوه‌ای ضد پیری و ضد ویروس است.

تابستان که به پایان می‌رسد برداشت آلو بخارا هم در شهرستان زیرکوه به پایان می‌رسد گرچه امسال کشاورزان به علت سرمازدگی محصول کمتری  دارند، اما برخی باغات پربار هستند.

خشک کردن آلوبخارا به شکل سنتی صورت می‌گیرد. طبع این میوه سرد است و به همین دلیل برای درمان سردرد و کاهش حرارت بدن مفید است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، جلسه بررسی مشکلات دامداران شهرستان سربیشه باحضور مدیرجهادکشاورزی شهرستان و نمایندگان دامداران عمده شهرستان  دارای دام سبک در محل دفتر مدیریت برگزارگردید.

دراین جلسه دامداران به بیان مشکلات پیش روی آنها درسال جاری پرداختند که از جمله مشکلات مطروحه وجود مشکل در بحث فروش دام  و عدم پرداخت به موقع مطالبات آنها از سوی خریداران وواسطه ها است .

واز دیگر مشکلات پیش روی کمبود نهاده های مورد نیاز برای تغذیه دام ازجمله جو و... می باشد.

در ادامه جلسه مدیرجهادکشاورزی گفت: موارد مطرح شده از طریق مدیریت و سازمان جهاد کشاورزی پیگیری خواهد شد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان از آغاز کشت پیاز زعفران در ۱۷هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی خبر داد و گفت: امسال کشت طلای سرخ در اراضی کشاورزی استان در حالی آغاز شده که امسال 400 هکتار به سطح زیرکشت استان افزوده می‌شود.

غلامرضا قوسی با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت زعفران استان با 5هزار هکتار به شهرستان قاین اختصاص دارد، افزود: خراسان جنوبی از نظر کیفیت زعفران در رتبه اول کشور و از نظر تولید در رتبه دوم کشور قرار دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تعداد بهره برداران کشت زعفران در استان را 38 هزار نفر اعلام کرد و اظهار داشت: سال گذشته 68 تُن زعفران از 16هزار و 807 هکتار سطح زیرکشت این محصول در خراسان جنوبی برداشت شد.

برداشت گل زعفران در خراسان جنوبی اوایل آبان آغاز می‌شود و تا اواسط آذر ادامه دارد.



بازدید امروز536
بازدید دیروز864
بازدید هفته2314
بازدید کل308624