شنبه     10/آذر/1403 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، رییس سازمان گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان در نامه‌ای از وزارت امور خارجه کشور خواسته است برای توسعه‌ صادرات زرشک در سفارتخانه‌های ایران، ویترین زرشک راه‌اندازی شود تا این محصول به مشتریان خارجی بیشتر شناسانده شود و متقاضیان خارجی خرید این محصول افزایش یابد که گویا وزارت امور خارجه نیز با این درخواست موافقت کرده است.

غلامرضا قوسی اظهار کرد: سالانه حدود ۲۲ هزار تن زرشک خشک در استان تولید می‌شود و بر حسب میزان تولید، مقدار کمی محصول زرشک خراسان‌جنوبی به بازارهای جهانی راه می‌یابد.

وی افزود: بیش از ۱۶ هزار و ۷۲۶ هکتار از سطح زیرکشت باغات استان مربوط به محصول زرشک است که سالانه ۲۲ هزار تن محصول از این باغات برداشت می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  با بیان اینکه سالانه 6600 تن محصول زرشک در استان بسته‌بندی و 2770 تن فرآوری می‌شود، بیان کرد: سالانه کمتر از دو درصد زرشک خراسان‌جنوبی صادر و بیشتر محصول زرشک در داخل کشور مصرف می‌شود که به‌ دلیل شیوع ویروس کرونا مصرف آن کاهش یافته است.

قوسی با اشاره به ضربه مهلک کرونا به زرشک‌کاران استان و تمهیدات اندیشیده شده برای جبران بخشی از این ضررها، گفت: هفت غرفه در میادین میوه و تره بار در تهران و مشهد پیش‌بینی و هماهنگی‌های لازم برای توزیع زرشک تازه و خشک انجام شده است.

وی با بیان اینکه به ‌دلیل شیوع ویروس کرونا، خرید و فروش زرشک سخت و کاهش قیمت و رکود بر بازار هم بر مشکلات افزوده است،  اظهار کرد: به صورت تخمینی حدود یک سوم محصول زرشک استان روی دست کشاورزان باقی مانده است.

قوسی ادامه داد: با تعدادی از کارخانه‌های فرآوری و تولید محصولات غذایی بزرگ کشور در حال رایزنی هستیم تا زرشک تازه در اختیارشان قرار گیرد و یک خط تولید به این محصول اختصاص یابد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  با اشاره به دیدار انجام شده با رئیس سازمان توسعه تجارت و بازرگانی وزارت صمت و معاون امور اقتصادی وزارت امور خارجه و رایزنی برای صادرات زرشک، یادآور شد: به نماینده مردم قاینات و زیرکوه پیشنهاد دادیم تا برای ارائه تسهیلات ارزان ‌قیمت به زرشک‌کاران، تسهیلات ارزان ‌قیمت برای راه‌اندازی واحدهای فرآوری و استمهال تسهیلات بهره‌برداران زرشک، مصوبه مجلس را بگیرد.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان گفت: وبینار ملی آشنایی با تولید زعفران با حضور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان، مدیر باغبانی، محققین و مروجین ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی استان و همچنین تولید کننده برتر ملی زعفران، با هدف انتقال تجربیات و عوامل موفقیت این تولید کننده، برگزار گردید.

شراره شیبانی افزود: این جلسه که با هماهنگی دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی به صورت مجازی وبینار در سراسر کشور اجرا گردید، ضمن حضور تعداد 272کاربر متشکل از  کارشناسان و بهره برداران زعفران کار کشور، مورد استقبال عموم قرار گرفت.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زیرکوه از احیاء و مرمت قنات روستای بقال این شهرستان بعد از چندین سال خشکسالی خبر داد و گفت: قنات روستای بقال زیرکوه که به علت خشکسالی خشک شده شده بود، با همکاری مردم و مسئولان جان گرفته است و بعد از حدود ۱۵ سال احیاء این قنات به درختان جان داده است.

جواد درویشی افزود: ۲۰ میلیون تومان اعتبار برای احیاء قنات روستا بقال اختصاص پیدا کرد که با شروع عملیات احیاء و مرمت ، آب دهی قنات این روستا وضعیت خوبی پیدا کرده است.

وی اظهار داشت: برای مرمت  قنات به طور کامل به اعتبار پیشتری نیاز بود؛ که ۳۰ میلیون تومان دیگر تخصیص داده شد ومردم بخشی از کار را انجام دادند.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان زیرکوه با اشاره به کم کاری پیمانکار، ادامه داد: با توجه به عمل نکردن پیمانکار به تعهد خود عملیات احیاء و مرمت به پایان نرسید و نیمه کاره رها شد که واحد حقوقی سازمان جهاد کشاورزی برای پیگیری این مسئله اقدام کرده است.

درویشی بیان کرد: همانند قنات این روستا ۱۴۰ قنات دیگر در روستا‌های شهرستان زیرکوه نیازمند مرمت هستند که برای انجام این کار حدود ۱۵ میلییارد تومان اعتبار نیاز است.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان از برگزاری جلسه با عنوان بررسی عوامل خسارت زای زعفران در روز انتقال یافته ها خبر داد و گفت: جلسه ای در محل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی  با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی در خصوص عوامل خسارت زای زعفران، مخصوصا کنه زعفران، با حضور رییس و معاونین مرکز تحقیقات کشاورزی استان، روسا و کارشناسان ادارات ترویج، تولیدات گیاهی و تعدادی از زعفرانکاران شهرستان های بیرجند، درمیان، خوسف، قاین و سربیشه در روز انتقال یافته ها برگزار گردید.

شراره شیبانی افزود: دراین جلسه اصول فنی مرحله کاشت، داشت و برداشت زعفران  و همچنین روش های کاهش خسارت کنه زعفران به طور مفصل بیان گردید و عوامل موثر در کاهش عملکرد زعفران مورد بحث قرار گرفت.