سه شنبه     11/تیر/1404 

خوراک خبری

  1. به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، با ابلاغ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار و طبق تبصره ۷ ماده ۷ مکرر، کلیه صاحبان کسب‌وکار ملزم به اخذ شناسه یکتا برای مجوزهای خود از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور شده‌اند. بر این اساس، تمامی مجوزهای صادره در سال‌های گذشته ـ اعم از دستی یا سیستمی ـ نیز مشمول این الزام بوده و می‌بایست برای دریافت شناسه یکتا اقدام نمایند.

    در همین راستا، فرایند اخذ شناسه یکتای مجوزهای قدیمی در سامانه سماک پیاده‌سازی و اجرا خواهد شد و متقاضیان از طریق آدرس https://semak.maj.ir/ میتوانند مراجعه کنند.

    طی این فرایند، متقاضیان باید مراحل زیر را طی کنند:

    ١_ مراجعه متقاضی به درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس  https://mojavez.ir/

    ٢_ احراز هویت بر اساس نوع شخصیت از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

    ٣_ انتخاب گزینه «شناسه یکتا برای مجوزهای قدیمی»

    ٤_ انتخاب نوع مجوز بر اساس نوع مجوز

    ٥_ تایید توضیحات ارائه شده در صفحه نشان داده شده

    ٦_ تکمیل اطلاعات اولیه: شماره سریال کارت ملی/ شماره همراه کسب و کار/ شماره مجوز صادره/ کد پستی محل کسب و کار/ نام فعالیت یا شغل و وارد کردن کد امنیتی

    ٧_ ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزهای کشور و ارائه کد رهگیری به متقاضی

    ٨_ ارسال پیامک به متقاضی حاوی لینک اختصاصی مربوطه توسط سامانه

    ٩_ ورود متقاضی از طریق لینک دریافتی در پیامک (در صورت عدم مراجعه متقاضی طی ٢٤ ساعت درخواست ایشان رد میشود

    ١٠_ بررسی وجود یا عدم وجود مجوز در اطلاعات مجوزهای موجود در سامانه سماک (در صورت وجود مجوز مراجعه به بند ١١ و در غیر این صورت مراجعه به بند ١٣

    ١١_ در صورت وجود مجوز، نمایش مجوز به متقاضی

    ١٢_ در صورت تایید متقاضی، ارسال تاییدیه درخواست به درگاه و اخذ شناسه یکتا از درگاه ملی مجوزهای کشور/ در صورت عدم تایید متقاضی، ارسال نتیجه رد درخواست به درگاه ملی مجوزهای کشور و ثبت سوابق درخواست

    ١٣_ در صورت عدم وجود مجوز در سامانه، وارد کردن اطلاعات تخصصی مجوز قدیمی (نوع عملیات، نوع فعالیت، مشخصات تخصصی، محل و...) توسط متقاضی

    ١٤_ بررسی اطلاعات واردشده توسط تایید کننده نهایی مجوز

    ١٥_ در صورت تایید درخواست، ثبت اطلاعات مجوز در سامانه، ارسال تاییدیه درخواست به درگاه و اخذ شناسه یکتا از درگاه ملی مجوزهای کشور/ در صورت رد درخواست، ارسال نتیجه رد درخواست به درگاه ملی مجوزهای کشور و ثبت سوابق درخواست

    _ این اقدام با هدف سامان‌دهی اطلاعات مجوزهای کسب‌وکار، افزایش شفافیت و تسهیل فرآیندهای نظارتی صورت گرفته و گامی مؤثر در راستای هوشمندسازی نظام مجوزدهی کشور به شمار می‌رود.

  2. به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، مهندس اسفندیاری گفت: ۳۲۰ تن گوشت شتر از ابتدای سال تاکنون در ۵۴۷ واحد سنتی و صنعتی خراسان جنوبی تولید شد.

    سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی افزود: این میزان گوشت تولیدی علاوه بر نیاز استان به استان‌های خراسان رضوی و تهران ارسال می‌شود.

    وی با اشاره به اینکه بلوچی، تک کوهانه، سندی نژاد‌های شتر استان محسوب می‌شوند افزود: ارزش این میزان گوشت تولیدی ۲۵۶ میلیارد تومان است.

    گفتنی است که در خراسان جنوبی بیش از ۳۳ هزار نفر شتر وجود دارد که از این حیث رتبه دوم پرورش شتر را به خود اختصاص داده است.

  3. به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی مدیر امور باغبانی سازمان از پیش‌بینی برداشت ۱۳ هزار تن انگور در سال جاری از سطح باغات استان خبر داد.

    شایسته افزود: میزان برداشت انگور امسال در مقایسه با سال گذشته ۱۰ تا ۲۰ درصد به دلیل سرمازدگی اوایل فصل بهار، شرایط خشکسالی و تنش‌های گرمایی کاهش یافته است.

    وی بیان کرد: برداشت انگور از ارقام زودرس مانند یاقوتی در مناطق گرمسیر استان از اواسط خرداد ماه به صورت نوبرانه آغاز شده و با برداشت سایر اراقام در مناطق مختلف استان تا شهریور ادامه دارد.

    مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۶۵۰ میلیارد تومان عاید انگورکاران استان شود، گفت: اکنون یک‌هزار و ۶۴۸ هکتار از باغ‌های استان به کشت انگور اختصاص دارد.

    وی تصریح کرد: بیشترین سطح زیر کاشت انگور در استان به شهرستان‌های قاین با ۴۴۰ هکتار، زیرکوه ۳۲۱ هکتار و خوسف با ۲۱۲ هکتار اختصاص دارد.

    شایسته ادامه داد: در خراسان جنوبی ارقام مختلف انگور از جمله عسکری، لعل، حسینی، یاقوتی و امیری تولید می‌شود و ارقام خارجی در سطح محدود و به صورت باغات الگویی و سازگاری شامل رقم‌های موندراپ و فلیم است.

    مدیر امور باغبانی سازمان  جهادکشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: طی ۲ سال گذشته به منظور افزایش دانش باغدران و کارشناسان باغبانی استان بازدیدهایی از مناطق عمده انگوکاری استان‌های خراسان رضوی و قزوین انجام شده است.

    وی افزود: در این بازدیدها شرکت‌کنندگان با روش‌های مدیریت فنی باغات انگور از جمله احداث باغ به روش فراز، تغذیه، هرس، احداث سایبان و غیره آشنا شدند.

    شایسته گفت: طرح فراز انگور از راهکارهای اصلاح و احیای تاکستان‌های کشور و بهینه‌سازی تولید انگور است.

    مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: افزایش کمی و کیفی محصول انگور، جلوگیری از آلودگی و تماس میوه با خاک، کاهش هزینه‌های تولید، امکان مکانیزه کردن باغات، بهبود گل‌انگیزی و تعداد جوانه‌های قابل نگهداری و در نتیجه افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش عمر اقتصادی باغات، فراهم شدن امکان اجرای سیستم‌های نوین و تحت فشار آبیاری و کاهش مصرف آب، کنترل بهینه آفات و بیماری‌ها، کاهش ضایعات از جمله مزایای اجرای طرح فراز انگور است.

  4. به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی سرپرست سازمان با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر در حوزه کشاورزی، نصب نیروگاه‌های خورشیدی در کنار چاه‌های کشاورزی را راهکاری اساسی برای پایداری تولید و مقابله با قطعی برق دانست.

    اسفندیاری اظهار کرد: نصب پنل‌های خورشیدی در جوار چاه‌موتورهای کشاورزی نه‌تنها موجب پایداری در تأمین انرژی برای بهره‌برداران می‌شود، بلکه به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی کمک می‌کند.

    وی با تأکید بر لزوم تسهیل در روند اجرای این طرح‌ها افزود: یکی از محورهای اساسی در توسعه این نیروگاه‌ها، تضمین خرید برق تولیدی توسط دولت است. بر همین اساس، پیشنهاد پرداخت بهای برق به‌صورت چهار ماهه از سوی نهادهای ذیربط مطرح شده و پیگیری‌ها در این خصوص در حال انجام است.

    سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: برای اجرای دقیق و اثربخش طرح‌های خورشیدی، بهره‌گیری از ظرفیت نهادهای تخصصی مانند سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در زمینه نظارت فنی و بررسی تعهدات پیمانکاران ضروری است.

    وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی خراسان جنوبی و چالش‌های انرژی در مناطق روستایی، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در بخش کشاورزی یک سرمایه‌گذاری هوشمندانه و آینده‌نگرانه است که می‌تواند امنیت غذایی و اقتصادی منطقه را تضمین کند.

  5. به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، سرپرست سازمان گفت: میوه‌های سردرختی تولید شده در استان شامل انواع زردآلو، آلوچه، آلو، هلو، شلیل، شفتالو، گوجه سبز، گیلاس و آلبالو است.
    اسفندیاری افزود: از اواسط اردیبهشت ماه باغداران مشغول برداشت میوه‌های سردرختی به خصوص انواع زردآلو هستند و این برداشت تا اواسط تیرماه ادامه دارد.
    وی با بیان اینکه سطح زیر کاشت این محصولات در استان هزار و ۱۷۳ هکتار است گفت: شهرستان قاین با ۳۶۴ هکتار رتبه اول، بشرویه با ۱۵۶ هکتار رتبه دوم و بیرجند با ۱۲۹ هکتار رتبه سوم سطح زیر کاشت میو ههای سردرختی در استان را دارند.
    سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود امسال حدود ۳ هزار تن انواع میوه‌های سردرختی در استان برداشت شود افزود: ۶۵ تولید و برداشت این محصولات امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به دلیل خسارت سرمازدگی و طوفان ۶۵ درصد کاهش دارد.
    اسفندیاری گفت:از میوه‌های سردرختی استان مقداری صادرات به استان‌های تهران، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان هم انجام می‌شود.